Aanmelden zorgverleners

Op deze pagina leest u hoe u zorgverleners aanmeldt die betaald worden uit het persoonsgebonden budget (pgb).

Aanmelden van uw zorgverleners

Is de aanvraag van uw pgb goedgekeurd door ons zorgkantoor? En heeft u een toekenningsbeschikking ontvangen? Dan weet u de hoogte van uw budget en kunt u afspraken maken met zorgverlener(s). Ook kunt u of uw vertegenwoordiger dan inloggen in het PGB Portaal via www.mijnpgb.nl.

Om ervoor te zorgen dat de zorgverlener(s) uit uw persoonsgebonden budget (pgb) betaald worden, stelt u met uw zorgverlener een zorgovereenkomst op in het PGB Portaal. Hoe u dit doet leest u op de website van het PGB Portaal.Op deze pagina vindt u ook een duidelijke uitlegvideo.

Als u en uw zorgverlener de zorgovereenkomst hebben ingevuld en beiden hebben ondertekend, dan dient u of uw vertegenwoordiger de zorgovereenkomst in via het PGB Portaal. Wij beoordelen vervolgens uw zorgovereenkomst. U krijgt een bericht wanneer uw zorgovereenkomst is beoordeeld. Het kan zijn dat we nog een aanpassing of verduidelijking verwachten. Als u bij uw profiel in het PGB Portaal gekozen heeft voor ‘digitaal’ krijgt u een bericht in uw e-mailbox. Heeft u in het PGB Portaal gekozen voor ‘post’ dan ontvangt u een brief van ons. Voor snelle, effectieve en duurzame communicatie raden wij u aan om voor ‘digitaal’ te kiezen.

Wij verzoeken u uiteraard de zorgovereenkomst zo snel mogelijk in het PGB Portaal in te dienen zodra u een nieuwe zorgverlener op het oog heeft. Houd er rekening mee dat een zorgovereenkomst niet met langer dan 8 weken terugwerkende kracht bij ons mag worden ingediend.

Op de pagina verantwoordelijkheden leest u nog meer zaken waarmee u rekening dient te houden als u een zorgovereenkomst opstelt.